Toebehoren


Toont alle 67 resultaten

Toont alle 67 resultaten

Bespaar kostbaar drinkwater: koop een regenton.

Alhoewel we regelmatig horen dat het te droog is, geldt in Nederland dat we geen tekort aan regen hebben. Door van dit gegeven gebruik te maken, profiteert de tuin en bespaar je op de rekening. Koop een flinke regenton, sluit hem goed aan en tap gratis regenwater om de tuin mee te besproeien.

Regenton kopen

Wie een regenton wil kopen, doet er goed aan eerst vast te leggen wat nodig is.
1. Een regenton vangt water op. Haal je dat vervolgens uit de ton met een grote gieter of een emmertje? Handiger is om een kraan te kopen of een compleet pakket waar de kraan al aan vast zit. Zo kun je zolang er water in de ton is aftappen. Stukken makkelijker en vooral voor iedereen hanteerbaar.
2. Om goed te kunnen tappen, is het handig als de ton iets hoger geplaatst wordt. Daar helpt een regenton voet bij. De ton komt hoger te staan, waardoor de regenton kraan makkelijker bereikt wordt. Let bij aanschaf goed op dat de voet bij de juiste ton past.
3. Komt de regenton los te staan of wordt hij aangesloten op de waterafvoer die langs het huis bevestigd is? In dat laatste geval heb je verbindingsstukken nodig tussen de regenpijp en de regenton om het water te kunnen aftappen.
4. Probleem hierbij is dat een teveel aan water via de regenton zorgt voor overstrominkjes. Door een terugvoerkoppeling aan te brengen, wordt overtollig water weer gewoon naar de kanalisatie gevoerd.
5. Je hebt verschillende extra aansluitkoppelingen nodig, want je moet voorkomen dat een zware ton, gevuld met water, de regenpijp beschadigt. Voor meer informatie kun je prima op regenton99.nl terecht.

Waterton Koppelen

Alvorens een waterton te kopen is het handig te bepalen hoe groot hij mag zijn. Hoeveel plek is er om een ton te plaatsen en hoe hoog moet de voet de ton omhoog brengen? Is dat bekend, dan kun je de een bestelling plaatsen. Uiteraard met toebehoren. De kraan, de voet, de verbindingsstukken tussen regenpijp en ton en niet te vergeten, de watergieter. Is alles in huis en wil je de waterton gaan opbouwen, let dan op de volgende vier zaken.
1. Zorg dat de afstand tussen de regenpijp en de ton niet te klein, maar vooral ook niet te groot is.
2. Teken met potlood de verbindingen goed uit, zodat de gaten die je in de regenpijp en de regenton maakt bij de verbindingsstukken passen. Lijm nooit de verbindingen vast vooraleer je ze hebt uitgeprobeerd. Wacht tot na de eerste forse regenbui om te zien of alles werkt.
3. Plaats alles waterpas, zodat de ton niet gaat ‘trekken’. Een niet juist geplaatste ton, vol met water, gaat hellen en zodoende kracht uitoefenen op de voet en de verbindingen. Voorkom beschadigingen en zorg voor een stevige ondergrond waarop het product rust.
4. Zorg dat de overloop geplaatst is. Ook hier geldt dat het handig is niet alles meteen vast te lijmen, maar even te wachten totdat de regenton zo vol is dat water gaat lopen, zodat je kunt zien of alles perfect werkt.

Terug naar producten