Regenton aansluiten

1. Zorg ervoor dat de grond onder de regenton stevig en recht is.

Een steen gebruiken als ondergrond is absoluut aan te raden. Houd ook rekening met de positie van de regenton. Deze wil je niet te ver van je regenpijp hebben staan, omdat de aansluiting dan lastig is en er niet zo netjes uit ziet.

3. Zaag de regenpijp met een ijzerzaag open.

Je zou de regenpijp open kunnen zagen, zonder hem te demonteren van de muur. Zit de regenpijp vast aan de muur dan raden we aan deze eerst te demonteren.

5. Boor een gat in de ton en zorg ervoor dat het koppelstuk erin past.

Let op: voordat je gaat zagen of boren, zorg ervoor dat er geen verwarming of elektrische kabels achter of doorheen lopen. Meet en markeer zorgvuldig.

2. Plaats de regenton naast of voor de regenpijp en markeer waar je de vulautomaat wilt gaan aansluiten.

Tip: een volle regenton is zwaar! Regentonnen van 200 liter wegen automatisch meer dan 200 kg en moeten daarvoor een stevige ondergrond hebben. Houd hier rekening mee.

4. Plaats de vulautomaat zodat het water de regenton in wordt begeleid.

De vulautomaat vult automatisch de regenton tot het water in de ton even hoog staat als in de automaat. Wanneer de waterton vol zit, wordt het water verder afgevoerd in de regenpijp. Op deze manier kan de ton nooit overlopen.

6. Sluit het koppelstuk aan op de regenton en controleer of het goed vast zit.

7. Wacht tot het regent en kijk of de waterton alles goed opvangt. Controleer bovendien of alles goed is aangesloten en niet lekt.

Deze infographic opnemen op uw website:

<div style="width: 100%;"> <a target="_blank" href="https://www.regenton99.nl/media/wysiwyg/Regenton/regenton-aansluiten-infographic.pdf"><img src="https://www.regenton99.nl/media/wysiwyg/Regenton/regenton-aansluiten-infographic.jpg"></a> </div>